Candy Nails :)

nedjelja, 28.02.2010.

Postupci manikiranja

Danas gotovo svaka žena ima lijepo i uredno izmanikirane nokte. To je vrlo važno jer na taj način ostavljate prvi dojam na ljude koje tek upoznajete (rukujete se s njima). Izmanikirani i uredni nokti ne moraju uvijek biti nalakirani nekim lakom u boji,nekim je ženama dovoljan samo bezbojan lak.Zato,ostavite dojam uredne žene koja brine o svom izgledu.



Sada ću vam u nekoliko koraka objasniti postupke manikiranja noktiju koje možete obaviti sami,kod kuće. Dovoljno je samo malo vremena i volje :)


1. Očistite stari lak sa noktiju ako ga imate i operite ruke od acetnona te dobro obrišite ruke.

2. Ako imate vremena,pripremite toplu kupku za vaše nokte. Ona se sastoji od tople vode u koju je nacijeđen limun i dvije žličice maslinovog ulja (postoji puno recepata za kupke,ovo je,meni,najjednostavniji primjer) i ostavite nokte da budu 10 minuta u kupki.Nakon 10 minuta izvadite nokte i dobro ih obrišite. (Ukoliko nemate vremena,preskočite ovaj korak)


3. U svakom malom setu za nokte,uz rašpicu,škarice itd.,nalazi se pogurivač kožice. Njime pogurajte kožicu koja vam je prešla na nokat. Pogurajte ju skroz do kraja,koliko je moguće, te sastrane. Ako imate izgriženu kožicu sa strane noktiju,odrežite je grickalicom.

4. Uzmite trpiju (savjetujem ne metalnu) i njome oblikujte nokat na željenu dužinu,širinu,oblik (kockaste,ovalne...). Turpijom možete lagano proći i po ploči nokta,posebno ako vam se nokti listaju,da maknete "odumrle" slojeve nokta. Nemojte pretjerati da ne bi previše stanjili nokat. Turpijanje ploče nokta služi samo kako bi ploču što bolje pripremili za lakiranje ( da se lak bolje upije).

5. Nalakirajte prvo nokat bezbojnim lakom ( u drogerijama imate lakove koji su namijenjeni baznom nanošenju - na njima piše Base Coat, oni popravljaju neravnine na noktu ; može i neki običan bezbojni lak) kako bi se idući sloj laka bolje upio i duže držao na noktima.

6. Uzmite lak u željenoj boji i nalakirajte nokte. Ukoliko je lak rijadak,pričekajte da se prvi sloj dobro posuši pa nalakirajte i drugi sloj. Na lak u boji možete postaviti cirkone ili naljepnice ( stavite kapljicu bezbojnog laka i stavite cirkon,on će se posušiti s lakom). Ako ste kreativni,u drogerijama možete kupiti lakove sa tankim kistićima i okušati se u nail artu. Možete napraviti i french manikuru,ako ste spretni i imate mirniju ruku,a ako nemate,a želite francusku manikuru,pronađite u drogerijama šablonice za izradu frencha koje će vam itekako pomoći (ako ne lakirate nokte lakom u boji,ovaj korak jednostavno preskočite)

7. Nakon što se sve dobro posuši,prelakirajte nokte još jednom bezbojnim lakom ( u drogerijama također postoje lakovi tome namijenjeni,iako nije nužno).

8. Kad se završni sloj posuši,zanoktice možete "namazati" posebnim stickom za njegu kožice ili namažati ruke kremom.


Samo postupak traje 30 - 45 minuta,ovisno o tome jeste li brzi i spretni ili vam treba nešto više vremena :)

Za manikiranje preporučujem ove proizvode:



Bazni lak koji popravlja nepravilnosti na noktima i hrani vaš nokat.


Lakovi u boji.


Proljetna kolekcija Essens lakova ( Limited edition) za malo hrabrije :)


Lak sa tankim kistićem za nail art ili frankcusku manikuru.


Naljepnice kojima možete svoje nokte ukrasiti bez previše muke,a oni će opet izgledati posebno.


Cirkoni koje će vam pomoći da vaši nokti izgledaju atraktivno.


Završni sjaj.

Moje ideje za nail art:






(rađeno čačkalicom i takim kistićima)

Nadam se da sam vam dala neke ideje i pomogla :)

Pusa


Cotton Candy fino

- 11:48 - Komentari (2) - Isprintaj - #